Over Crystalyx

Informatie

Waarom Crystalyx voeren?

Een gezonde pens is het halve werk. Is de stofwisseling en de opnamen aan nutriënten voldoende dan klopt ook de daarmee gepaard gaande prestatie/productie van het dier. Om die constante prestatie/productie te kunnen continueren is een aangepaste en uitgewogen voedering noodzakelijk.

Die moet aan de ene kant energierijk en aan de andere kant het herkauwen goed bevorderen. Dit zijn zaken die niet zo gemakkelijk te combineren zijn en een geavanceerd aanpak door kenners noodzakelijk maken. Tekorten op het terrein van mineralen, spoorelementen en vitaminen zijn niet altijd gemakkelijk te doorgronden voor de veehouder en leiden vaak tot groei en prestatie achteruitgang.

De ruwvoer voorziening kan variëren in hoeveelheid en kwaliteit. Herkauwers moeten een constante energie, mineralen en vitaminen toediening aan voedingsstoffen toegediend krijgen om goede en hoge prestaties te kunnen blijven leveren. CRYSTALYX is een aanvullend diervoeder dat het pensmetabolisme bevordert en daardoor de ruwvoer opname verhoogt en de verteerbaarheid verbetert.

Zes goede redenen:

  • Het dier regelt zijn verbruik zelf.
  • Verhoogt aantoonbaar de activiteit en het aantal pensbacteriën.
  • Verhoogt de ruwvoederopname en de stofwisseling.
  • Houdt de mineralen, spoorenelementen en vitaminen balans in evenwicht.
  • Uitstekende opneembaarheid en weer en vorstbestendig.
  • Bevat geen chemische hulpstoffen en is GMO vrij.

Video

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Extra High Energy

Vanaf  44,12 excl. BTW

Als “flushing” voor de ooien. Voor lammeren in de groei tijdens het lammerseizoen.

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Cattle Booster

Vanaf  43,26 excl. BTW

In het bijzonder geschikt voor de toepassing op jong-, melk- of vleesvee en bij uitstek voor hoogproductief vee en melkgeiten.

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Calflyx Easy Breather

Vanaf  19,99 excl. BTW

Toe te passen bij luchtwegproblemen en vertraagde groei. Vermindert hoest en irritatie aan de luchtwegen

Kwaliteit

Crystalyx is een uniek product, dat in zijn gebruik en samenstelling niet te vergelijken is met een standaard likemmer of likking.

Het voedingssuplement wordt door middel van een zeer hightech gepatenteerd productie proces gemaakt. In de eerste stap van dit proces worden de melasse en plantaardige omega 3 en 6 oliën termisch verhit. Na de afkoelingsfase worden de mineralen evenals einige soorten hoogwaardige soja’s toegevoegd. Op ongeveer 35 graden worden daarna nog de vitaminen als laatste toegevoegd en laat men het gehele produkt uitharden, dit proces duurt ongeveer 24 uur. Het proces is bijna te vergelijken met de productie van caramel bonbons. Zo wordt zonder de toepassing van hoge druk of chemische toevoegingen een product met een drogestof verhouding van tenmisnste 98% bereikt. Door het termische verhittingsproces is alle zuurstof volledig uit het product verwijderd. Daardoor is het produkt tenminste 24 maanden houdbaar, volledig water resistent en niet gevoelig voor vorst. Daar dit produkt het meest in de openlucht gebruikt wordt is dit een zeer groot voordeel t.o.v. alle andere likkingen in de markt.

In tegenstelling tot de conventionele productieprocessen van likkingen, worden alle CRYSTALYX producten zonder chemische toevoegingsmiddelen geproduceerd, waardoor u als veehouder verzekerd bent van een product met een uitstekende kwaliteit.

Alleen de beste grondstoffen worden na controle in eigen laboratoria ingezet, getest en gedokumenteerd. Vanzelf sperkend zijn alle CRYSTALYX producten volledig onder en volgens GMP normen gefabriceerd.